Over Halyard

Edward Peterson (Eddy) en Michael Vissers (Mike)

Een jaar geleden openden Edward Peterson (Eddy) en Michael Vissers (Mike) hun eerste zaak Halyard op Sint Maarten. Na Jaren in Zaandam en Drunen gewoond te hebben was het tijd voor een nieuwe uitdaging en vestigde het stel zich in het geboorteland van Eddy. Ze hadden er jaren voor gespaard en naar toe geleefd, maar eindelijk was het gelukt, hun kledingwinkel was een feit. Het ging goed, heel goed zelfs, het harde werken werd beloond en plannen voor een tweede zaak werden gesmeed: Del mar zou in oktober z’n deuren openen. De inkoop van badkleding, ondergoed en strandspullen was gedaan, iedereen was er klaar voor.

Toen kwam orkaan IRMA……… daarna de plunderingen.

Een week na de orkaan kwamen wij (van Bela Classics) de moeder van Michael tegen. De keer daarvoor had ze nog vol trots verteld over de plannen en de zaak van haar zoon en schoonzoon. Deze keer was ze erg van slag. Na de eerste opluchting dat de mannen en de familie van Eddy nog leefden drong nu langzaam de omvang van de ramp door en hoopte moeder dat de hulpgoederen snel zouden arriveren op Sint Maarten. Een maand later kwamen we haar weer tegen op een verjaardag en hoorden dat er nog steeds geen hulp vanuit Nederland bij Eddy en Michael was gearriveerd.

Thuis gekomen benaderden we Michael en ondanks de beroerde telefoon- en internetverbinding kregen we in de loop der dagen voldoende informatie. Het gevolg van de orkaan Irma is dat al hun investeringen en al het werk met de noorderzon, of in dit geval, Irma en plunderingen verdwenen zijn. De hulp van buitenaf komt maar mondjesmaat op gang en bereikt maar weinig mensen. Zo hoorden we dat de grote transporten vanuit Nederland nog steeds onverdeeld op het vliegveld staan omdat er onenigheid is over de verdeling. De verzekeringsmaatschappijen dekken de schade niet en zijn voor een groot deel vertrokken vanaf Sint Maarten. Kortom het is een puinhoop waarin ze de wanhoop nabij zijn.

Veel mensen willen best iets doen, maar weten ook niet waar ze moeten beginnen. Je kunt geld storten naar een goed doel, met de vraag wanneer en vooral of, het ooit goed terecht gaat komen.

Wij hebben voor een duidelijk doel gekozen en dat is Halyard. HELP HALYARD WEER OP DE KAART, want beter 1 goed geholpen dan niemand geholpen omdat de middelen totaal niet toereikend zijn. Laat dit project een voorbeeld zijn van hoe goedwillende burgers gericht een bedrijf steunen en daarmee op directe wijze een steentje bijdragen om St. Maarten weer een toekomst te geven. Dit zonder tussenkomst van logge, vaak trage en soms ook onbetrouwbare organisaties en overheden.

Alle sieraden die worden aangeboden zijn Nederlands handwerk en van hoge kwaliteit. De prijzen hebben we scherp gehouden en variëren tussen de €24 en €50. Hierbij moet gezegd worden dat de Luxury serie een winkelwaarde van € 109 heeft en voor deze actie voor een speciale prijs wordt aangeboden. De winst (verkoopprijs min kostprijs) van alle artikelen komt ten goede aan Halyard. Naast de aankoop van een sieraad kunt u er ook voor kiezen om (extra) geld te doneren, dit zal geheel en rechtstreeks ten goede komen aan Halyard.

De sieraden zijn ontworpen, gemaakt door Bela Classics, initiatiefnemer van deze actie. Meer info www.belaclassics.com